Gyorskereső

termékteszt ● teszt ● nébih ● vakteszt ● vitaminok ● hungarikum ● egészség ● ásványi anyag ● adalékanyag ● gyümölcs ● kolbász ● szárazkolbász ● sajt ● prémium ● füstölt ● minőség ● parasztkolbász ● élelmiszerárak ● trappista sajt ● kenőmájas ● zöldség ● májas ● szabálytalanság ● felfüggesztés ● ksh ● kacsazsír ● libazsír ● ellenőrzés ● kifli ● nosztalgia kifli ● húspép ● margarinos kifli ● foszlós kalács ● fonott kalács ● kalács ● e-szám ● tej ● fehér bab ● élelmiszer-ellenőrzés ● négerbab ● vesebab ● gyöngybab ● párizsi ● tejtermék ● bab ● bírság ● felvágott ● sertéshús ● fűszerpaprika ● húskészítmény ● húsüzem ● kenyér ● szennyezettség ● zsírsavak ● cukor ●

Kezdőlap >> | Információk >> | Új termékek >>


100% libamáj titok, konzervbe zárva...

A hízott libamáj, mint hungarikum és a magyar gasztrokultúra kiemelkedő szegmense az egyik legnagyobb vonzerő a hazánkba látogató külföldi és persze a hazai ínyencek számára. Vitathatatlanul az ünnepi asztalok dísze, amit olyan gasztronómiai különlegességekkel lehet egy lapon említeni, mint a Beluga kaviár, a Périgord-i szarvasgomba vagy a Bretagne-ból származó osztriga.A hízott libamáj tradicionálisan magyar termék, ezért az Európai Parlament döntése szerint előállítása az igen szigorú jogszabályi feltételek betartása mellett engedélyezett. Ez a döntés azért is volt fontos, hiszen a libamáj, Magyarország egyik kiemelkedő exportcikke, aminek legfontosabb adata, hogy a világ hízott libamáj termelésének mintegy 80 %-a hazánkból származik. A magyar hízott libamáj olyan nemzeti kincs, aminek világelsősége az elmúlt 150 év sikereinek köszönhető. Közös feladatunk ezt védeni és a magyar libamájat az őt megillető helyére emelni.

A magyar termelés kiemelkedő szereplője a Merian Foods Kft., melynek jogelődjei különböző neveken, de már 1896 óta foglalkozik hízott libamáj termeléssel. A libamájból készült konzerv termékek gyártásának első kísérletei több mint 50 évvel ezelőtt kezdődtek el, és szisztematikus, alázatos munkával a mai napra, egy, az egész világon ismert és elismert libamáj konzerv termékcsaládot fejlesztett ki az orosházi üzem. Az ötlettől a késztermékig igen hosszú és nagy precizitást igénylő munkafolyamaton megy keresztül egy adott termék.

A fejlesztés fontos része volt, hogy a hízott libamáj termékcsalád 1984-től önálló márkanevet és új csomagolást kapjon. Először Rex Hungariae, majd 1987-től Rex Ciborum néven került a köztudatba, és azóta is ezen márkanév alatt forgalmazzák a kiváló minőségű hízott liba és kacsamáj termékeiket. A jelenleg 100%-ban magyar tulajdonban lévő vállalat vezetése elkötelezett híve a Rex Ciborum brandnek, és feladatának tartja, hogy gondoskodjon a folyamatos utánpótlásról, mind az alapanyag, mind a szakemberek tekintetében. A termék fő ismertetőjegyének számító fekete-arany csomagolás, 1998-ban a WorldStar csomagolási versenyen első helyen végzett.

A termékek közül a legnépszerűbb a Rex Ciborum naturel libamáj, mely 100 g, 140 g, és 400 g kiszerelésben készül. A Rex Ciborum naturel libamáj konzervek libamájtartalma 91 %. Hízott pácolt libamájból készül, szögletes fémdobozba töltött, hőkezelt, teljes konzerv. Metszéslapján világos sárgás libamájdarabok láthatóak. Az elkészítése során nagy hangsúlyt fektetnek a libamáj ízének kiemelésére. Titkos fűszerezése adja azt a semmivel össze nem téveszthető ízvilágot, mely méltán tette világhírűvé.

A Rex Ciborum naturel libamáj mellett, közel 50 különböző termék gyártása folyik hízott libamájból és hízott kacsamájból, szintén Rex Ciborum márkanév alatt. A teljes kínálat megtekinthető és megvásárolható Budapesten, a József Nádor tér 9. szám alatti Rex Ciborum Goose Liver Shop márkaüzletben, ahol kóstolási lehetőség mellett mesélnek a hízott libamájról, a Rex Ciborum márka legendájáról, valamint javaslatot tesznek a libamáj fogyasztásához, és a vendég ízlése szerinti borokat, egyéb kísérőket ajánlanak a kiválasztott termékhez.

Forrás: Rex Ciborum ▶▶

Feltöltve: 2019-12-04


Tetszett a cikk? Lájkolja, és ossza meg ismerőseivel!


Hozzászólások

Amennyiben szeretne hozzászólni a témához, kérjük regisztráljon a regisztráció menüben! Az ott bejegyzett felhasználónevével, és jelszavával tud majd itt belépni. A felhasználók e-mail címe nem jelenik meg nyilvánosan.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szerkesztőség nem folytat véleménycserét a hozzászólásokban. Amennyiben kérdésük lenne hozzánk, e-mailben állunk szíves rendelkezésükre. A hozzászólások tartalmáért az Élelmiszerteszt üzemeltetője semminemű felelősséget nem vállal, és fenntartja magának a jogot felhasználók indoklás nélküli kizárására.

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy a hozzászólásokban mellőzzék a trágár szavakat, megőrizve ezzel a téma fontosságát, és komolyságát! Köszönjük szíves megértésüket!

felhasználónév

e-mail cím

Az adatvédelmi nyilatkozat pontjait elfogadom

Kérjük, írja be a biztonsági kódot!

bizkod


Partnereink

Kíváncsi partnereink termékeire? Szeretne többet megtudni róluk? Kattintson a képekre, és látogassa meg weboldalukat!

Eddig 327601 látogatónk volt

Legfrissebb feltöltések...

Elszabadultak az árak a magyar boltokban: lassan luxus lesz a sertéshús

Feltöltve: 2020-02-19

Miért kerül a kolbászba sertésbőr?

Feltöltve: 2020-02-10

Afrikai sertéspestis (ASP)

Feltöltve: 2019-12-04

A pangasius

Feltöltve: 2019-11-27

Legújabb tesztjeink...

Füstölt szárazkolbász teszt

Feltöltve: 2019-06-03

Fonott kalács teszt

Feltöltve: 2019-04-15

Libazsír vs. kacsazsír, vízi szárnyas zsírokat teszteltünk!

Feltöltve: 2019-04-09

Kifli teszt

Feltöltve: 2019-03-08

Termékbemutatók...

100% libamáj titok, konzervbe zárva...

Feltöltve: 2019-12-04

Békési Moruga - Egy igazán csípős kolbász

Feltöltve: 2018-02-28

Egy igazi magyar finomság: Tepertő

Feltöltve: 2017-11-11

Így vásárolj fűszerpaprikát

Feltöltve: 2017-11-06

© Élelmiszerteszt.hu - Minden jog fenntartva • Készítette: Quasar

a lap tetejére