Gyorskereső

vitaminok ● nébih ● teszt ● hungarikum ● ásványi anyag ● egészség ● termékteszt ● gyümölcs ● adalékanyag ● vakteszt ● minőség ● májas ● zöldség ● kenőmájas ● húspép ● sós kifli ● tejes kifli ● vajas kifli ● nosztalgia kifli ● e-szám ● tej ● margarinos kifli ● bab ● gyöngybab ● fehér bab ● vesebab ● élelmiszerárak ● bírság ● párizsi ● tejtermék ● négerbab ● élelmiszer-ellenőrzés ● felvágott ● ksh ● húskészítmény ● szennyezettség ● fűszerpaprika ● kenyér ● cukor ●

Kezdőlap >> | Információk >> | Új termékek >>


Így vásárolj fűszerpaprikát

Érzékeinket gyönyörködtető illat és színvilág, finom ízek – ez az, amit a paprikával készült ételtől elvárnak a háziasszonyok. Bár a pirospaprika a magyar konyha egyik legfontosabb fűszere, mégsincs könnyű dolga a boltokban vásárlóknak, hiszen számos márka különféle típusú terméke kapható egyszerre, és itt most nemcsak arra gondolunk, hogy választhatunk kicsi és nagy zacskót. Segítünk eligazodni.Magyar vagy import paprika?

A legtöbb vásárló szívesebben választja a magyar fűszerpaprikát, de tény, hogy az importtal is kiválóan főzhetünk, és rendszerint alacsonyabb áron érhető el mint a hazai. Azzal viszont számolni kell, hogy a más klímában termesztett fűszerpaprika ízvilága, zamata eltérő lehet, és a termesztésükre vonatkozó szabályozások mások, minőségűket ez pedig erősen befolyásolhatja.

A valóságban a magyar és import paprikát a forgalmazók gyakran keverik, amelyet a csomagolás elülső részén jól olvasható helyen kötelesek feltüntetni. Ha kizárólag magyar származású paprikát szeretnénk vásárolni, akkor mindig ellenőrizzük a csomagolást, mert a jól ismert márkanév önmagában nem garantálja azt, hogy a zacskóban kizárólag magyar fűszerpaprika rejlik.

Melyik a minőségibb: édesnemes vagy csemege?

Szűk körben végzett, házi piackutatásunk eredménye, hogy az „édesnemes” minden bizonnyal jobb minőségű, de a valóság az, hogy a II. osztályú, kizárólag magyar származású paprikát lehet „édesnemesnek” hívni. A magasabb minőséget a „csemege” fűszerpaprika elnevezés rejti, amely kifejezés csak magyar származású, I. osztályú fűszerpaprika csomagolásán szerepelhet.

A Magyar Élelmiszerkönyv a fűszerpaprikákat azok ún. ASTA száma szerint osztályozza, amely a paprika színének intenzitását vizsgálja. Ha intenzíven piros színű ételekre vágyunk, akkor magasabb minőségi kategóriájú terméket, azaz I. osztályú csemege, vagy különleges minőségű fűszerpaprikát vásároljunk.

Inkább keveset, de minőségit

A fűszerpaprikát hazánkban nagyon sokan vásárolják ismerősöktől, rokonoktól, és szép számmal akadnak olyanok, akik ódzkodnak attól, hogy boltban vásároljanak. Kétségtelen, hogy a vásárlás jellege személytelenebb, a bolti fűszerpaprikákra azonban nagyon szigorú hatósági szabályozások vonatkoznak, amelyek garantálják, hogy minőségi, bizonyított származású paprikát kapunk. Javaslatunk, hogy akárhol is szerzi be a fűszerpaprikát, inkább vásároljon kisebb mennyiséget, mert az idő múlásával annak színe, aromája és illatanyaga hamar elillan.

A békéscsabai telephelyű Lacikonyha Magyarország Kft. számos nagykereskedelmi és a legnagyobb kiskereskedelmi hálózatok márkás és sajátmárkás beszállítója magyar fűszerpaprikák vonatkozásában. Kínálatában a vásárlók egyaránt megtalálhatják a 100% magyar I. és II. osztályú, valamint az import fűszerpaprikát. További információ: www.lacikonyha.hu

Forrás: Lacikonyha ▶▶

Feltöltve: 2017-11-06


Tetszett a cikk? Lájkolja, és ossza meg ismerőseivel!


Hozzászólások

Amennyiben szeretne hozzászólni a témához, kérjük regisztráljon a regisztráció menüben! Az ott bejegyzett felhasználónevével, és jelszavával tud majd itt belépni. A felhasználók e-mail címe nem jelenik meg nyilvánosan.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szerkesztőség nem folytat véleménycserét a hozzászólásokban. Amennyiben kérdésük lenne hozzánk, e-mailben állunk szíves rendelkezésükre. A hozzászólások tartalmáért az Élelmiszerteszt üzemeltetője semminemű felelősséget nem vállal, és fenntartja magának a jogot felhasználók indoklás nélküli kizárására.

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy a hozzászólásokban mellőzzék a trágár szavakat, megőrizve ezzel a téma fontosságát, és komolyságát! Köszönjük szíves megértésüket!

felhasználónév

e-mail cím

Az adatvédelmi nyilatkozat pontjait elfogadom

Kérjük, írja be a biztonsági kódot!

bizkod


Partnereink

Kíváncsi partnereink termékeire? Szeretne többet megtudni róluk? Kattintson a képekre, és látogassa meg weboldalukat!

Eddig 124237 látogatónk volt

Legfrissebb feltöltések...

Határérték feletti anyagokat mértek őrölt gyömbérben

Feltöltve: 2019-02-19

Karcagi birkapörkölt

Feltöltve: 2019-02-12

Decemberben 2,7%-kal, 2018-ban átlagosan 2,8%-kal nőttek az árak

Feltöltve: 2019-02-07

Citromlé: nem csodaszer, de nagyon hasznos

Feltöltve: 2019-02-06

Legújabb tesztjeink...

Kenőmájas teszt

Feltöltve: 2019-02-01

Kifliteszt

Feltöltve: 2019-01-09

Baromfi párizsi vs. baromfi rúd

Feltöltve: 2015-04-15

Termékbemutatók...

100% libamáj titok, konzervbe zárva...

Feltöltve: 2018-09-14

Békési Moruga - Egy igazán csípős kolbász

Feltöltve: 2018-02-28

Egy igazi magyar finomság: Tepertő

Feltöltve: 2017-11-11

Így vásárolj fűszerpaprikát

Feltöltve: 2017-11-06

© Élelmiszerteszt.hu - Minden jog fenntartva • Készítette: Quasar

a lap tetejére