Gyorskereső

termékteszt ● teszt ● nébih ● vakteszt ● vitaminok ● hungarikum ● egészség ● ásványi anyag ● gyümölcs ● adalékanyag ● minőség ● trappista sajt ● sajt ● kenőmájas ● zöldség ● májas ● szabálytalanság ● felfüggesztés ● kacsazsír ● libazsír ● ellenőrzés ● nosztalgia kifli ● húspép ● kifli ● margarinos kifli ● élelmiszerárak ● foszlós kalács ● fonott kalács ● e-szám ● tej ● kalács ● vesebab ● bírság ● fehér bab ● gyöngybab ● bab ● párizsi ● négerbab ● ksh ● tejtermék ● felvágott ● élelmiszer-ellenőrzés ● húsüzem ● fűszerpaprika ● húskészítmény ● cukor ● szennyezettség ● kenyér ● zsírsavak ● sertéshús ●

Kezdőlap >> | Lapozgató >> | HU-számok >>

Mik azok a HU-számok?

Kevesen tudják, hogy az élelmiszerek jelölésének szabályai kötelezően előírják többek között vagy a gyártó, vagy a forgalmazó pontos adatainak a csomagoláson való feltüntetését. Üzletláncok saját márkás termékeinél olykor előfordul, hogy a forgalmazó, tehát esetünkben az üzletlánc neve, címe olvasható a tasakon, dobozon. Leggyakrabban azonban maga a gyártó azonosítója szerepel a csomagolásokon, a normál felhasználó számára olykor könnyen, máskor nehezebben értelmezhető formában. A legegyszerűbb a helyzet, ha a gyártó neve, címe egyértelműen rá van nyomtatva vagy a címkére, vagy a tasakra, dobozra, üvegre. Más a szituáció, ha csak az úgynevezett "engedélyezési szám" HU-szám található a terméken. Ez is szabályos jelölés, de a fogyasztó ebből nem sokat ért. A lenti lekérdező funkcióval megtalálható az egyes HU-számokhoz tartozó valamennyi magyar gyártó neve, és címe.


Tetszett a cikk? Lájkolja, és ossza meg ismerőseivel!



Hozzászólások

Amennyiben szeretne hozzászólni a témához, kérjük regisztráljon a regisztráció menüben! Az ott bejegyzett felhasználónevével, és jelszavával tud majd itt belépni. A felhasználók e-mail címe nem jelenik meg nyilvánosan.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szerkesztőség nem folytat véleménycserét a hozzászólásokban. Amennyiben kérdésük lenne hozzánk, e-mailben állunk szíves rendelkezésükre. A hozzászólások tartalmáért az Élelmiszerteszt üzemeltetője semminemű felelősséget nem vállal, és fenntartja magának a jogot felhasználók indoklás nélküli kizárására.

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy a hozzászólásokban mellőzzék a trágár szavakat, megőrizve ezzel a téma fontosságát, és komolyságát! Köszönjük szíves megértésüket!

felhasználónév

e-mail cím

Az adatvédelmi nyilatkozat pontjait elfogadom

Kérjük, írja be a biztonsági kódot!

bizkod


Partnereink

Kíváncsi partnereink termékeire? Szeretne többet megtudni róluk? Kattintson a képekre, és látogassa meg weboldalukat!

Eddig 145821 látogatónk volt

Legfrissebb feltöltések...

Valójában mennyi vasat tartalmaz a spenót?

Feltöltve: 2019-05-15

Agrártermékek eredetvédelme

Feltöltve: 2019-05-11

Baranya megyében is lecsapott a Nébih

Feltöltve: 2019-05-07

Keserű a cukkini, vagy az uborka? Legyünk óvatosak!

Feltöltve: 2019-05-03

Legújabb tesztjeink...

Fonott kalács teszt

Feltöltve: 2019-04-15

Libazsír vs. kacsazsír, vízi szárnyas zsírokat teszteltünk!

Feltöltve: 2019-04-09

Kifli teszt

Feltöltve: 2019-03-08

Trappista sajt teszt

Feltöltve: 2019-03-01

Termékbemutatók...

100% libamáj titok, konzervbe zárva...

Feltöltve: 2018-09-14

Békési Moruga - Egy igazán csípős kolbász

Feltöltve: 2018-02-28

Egy igazi magyar finomság: Tepertő

Feltöltve: 2017-11-11

Így vásárolj fűszerpaprikát

Feltöltve: 2017-11-06

© Élelmiszerteszt.hu - Minden jog fenntartva • Készítette: Quasar

a lap tetejére