Gyorskereső

vitaminok ● nébih ● egészség ● hungarikum ● ásványi anyag ● gyümölcs ● adalékanyag ● zöldség ● minőség ● húspép ● tej ● e-szám ● fehér bab ● gyöngybab ● bab ● vesebab ● párizsi ● tejtermék ● négerbab ● bírság ● felvágott ● élelmiszer-ellenőrzés ● élelmiszerárak ● húskészítmény ● kenyér ● fűszerpaprika ● teszt ● ksh ● szennyezettség ● cukor ●

Kezdőlap >> | Lapozgató >> | Élelmiszerkönyv >>

Élelmiszerkönyv

Amennyiben érdekli Önt a Magyar Élelmiszerkönyv részletes tartalma, a lenti linkeken megtalálhatja az Önnek megfelelő részt, melyet egy kattintással le tud tölteni saját eszközére!

Az állományok olvasásához ingyenesen felhasználható az Adobe Reader, vagy a kissebb méretű, szintén ingyenes Foxit Reader program.

I. kötet

  • A gyorsfagyasztott élelmiszerek hőmérsékletének hivatalos ellenőrzésére vonatkozó mintavételi eljárásról és vizsgálati módszerről
  • A gyorsfagyasztott élelmiszerekről
  • A gyümölcslevekről és egyes hasonló, emberi fogyasztásra szánt termékekről
  • A gyümölcslevekről és egyes hasonló, emberi fogyasztásra szánt termékekről_2
  • A kávé- és cikóriakivonatokról
  • A részben vagy teljesen dehidratált, emberi fogyasztásra szánt, tartós tejtermékekről (Sűrített tej és tejpor)
  • A tejtermékekről
  • Az élelmiszer besugárzó létesítmények ajánlott működési szabályzata
  • Az élelmiszerek alkoholtartalmának jelölése
  • Az élelmiszerek előállítása során felhasználható extrakciós oldószerekről
  • Az élelmiszerek ionizáló energiával való kezelési szabályai. 2. kiadás
  • Az élelmiszerek tápértekének jelölése
  • Az élelmiszerekben használható adalékanyagok, az édesítőszerek és színezékek kivételével
  • Az élelmiszerekben használható aromaanyagok és az előállításukra szolgáló nyersanyagok
  • Az élelmiszerekben használható édesítőszerek tisztasági követelményeiről
  • Az élelmiszerekben használható édesítőszerekről
  • Az élelmiszerekben használható édesítőszerekről_2
  • Az élelmiszerekben használható színezékek
  • Az élelmiszerekben használható színezékek tisztasági követelményeiről
  • Az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő műanyagok és műanyag tárgyakról
  • Az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő műanyagok és műanyag tárgyak komponenseinek kioldódási vizsgálatairól
  • Az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak vinil-klorid monomer tartalmának meghatározásáról
  • Az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő anyagokból és tárgyakból az élelmiszerekbe kioldódó vinil-klorid mennyiségének meghatározásáról
  • Az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő kerámiatárgyakról
  • Az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő vinil-klorid monomert tartalmazó anyagokkal és tárgyakkal szemben támasztott minőségi követelményekről
  • Az élelmiszerrel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő regenerált cellulózfilmekről
  • Az emberi fogyasztásra szánt egyes cukortermékekről
  • Az emberi fogyasztásra szánt gyümölcsdzsem, zselé, marmelád és cukrozott gesztenyekrém termékekről
  • Az emberi fogyasztásra szánt kakaó- és csokoládétermékekről
  • Az étkezési kazeinek és kazeinátok_laktoproteinek összetételéről és jelöléséről
  • Az étolajokban, zsírokban, valamint hozzáadott étolajat és zsírt tartalmazó élelmiszerekben megengedett erukasav-tartalomról
  • A színezékeken és édesítőszereken kívüli egyéb élelmiszer adalékanyagok tisztasági követelményeiről
  • Egyes kenyerek és péksütemények
  • Húskészítmények
  • Méz

II. kötet

  • A Veszélyelemzés, Kritikus Szabályozási Pontok (HACCP) rendszer és alkalmazásának útmutatója
  • Édesipari termékek
  • Egyes cukortermékek
  • Étolajok (2. kiadás)
  • Étolajok mellékletek
  • Fűszerpaprika-őrlemény (2. kiadás)
  • Gyümölcslikőrborok
  • Jégkrém (2. kiadás)
  • Kávé, kávékeverék, pótkávé és egyéb kávékészítmények
  • Malomipari termékek (3. módosítotott kiadás)
  • Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott egyes feldolgozott gyümölcstermékek
  • Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott mézfélék
  • Sör (3. kiadás)
  • Sütőipari termékek
  • Száraztészták
  • Tartósított termékek (3. módosított kiadás)

III. kötet

  • A cukor termékek vizsgálati módszerei (2. kiadás)
  • A közvetlen emberi fogyasztásra szánt, hőkezelt tej vizsgálati módszerei
  • A nyers tej árkonzekvens minősítésének vizsgálati módszerei. (2. kiadás)
  • Az etilalkohol - víz elegyek alkoholtartalmának meghatározásához szükséges táblázat
  • Az étkezési kazeinek és kazeinátok mintavételi módszerei
  • Élelmiszerek összes élelmi(diétás)rost-tartalmának a meghatározása
  • Étkezési kazeinek és kazeinátok vizsgálata
  • Étolaj, étkezési zsír, valamint ezek hozzáadásával készült élelmiszerek erukasav tartalmának meghatározása (2. kiadás)
  • Méz mintavételi és vizsgálati módszerei
  • Mezőgazdasági eredetű etil-alkohol vizsgálati módszerei
  • Sűrített tej és tejporfélék mintavételi módszerei
  • Sűrített tej és tejporfélék vizsgálata

Archívum

  • Az élelmiszerek alkoholtartalmának jelölése
  • Az élelmiszerek tápértékének jelölése
  • Gyorsfagyasztott élelmiszerek
  • Tejtermékek

Tetszett a cikk? Lájkolja, és ossza meg ismerőseivel!



Partnereink

Kíváncsi partnereink termékeire? Szeretne többet megtudni róluk? Kattintson a képekre, és látogassa meg weboldalukat!

Eddig 111673 látogatónk volt

Legfrissebb feltöltések...

Elindult a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

Feltöltve: 2018-12-04

Komoly élelmiszerbiztonsági hiányosságok miatt függesztette fel a Nébih egy fővárosi cukrászüzem működését

Feltöltve: 2018-11-28

Élet, erő, egészség - a tej (2. rész)

Feltöltve: 2018-11-19

Októberben 3,8%-kal nőttek az árak

Feltöltve: 2018-11-13

Termékbemutatók...

100% libamáj titok, konzervbe zárva...

Feltöltve: 2018-09-14

Békési Moruga - Egy igazán csípős kolbász

Feltöltve: 2018-02-28

Egy igazi magyar finomság: Tepertő

Feltöltve: 2017-11-11

Így vásárolj fűszerpaprikát

Feltöltve: 2017-11-06

© Élelmiszerteszt.hu - Minden jog fenntartva • Készítette: Quasar

a lap tetejére