Gyorskereső

termékteszt ● teszt ● nébih ● vakteszt ● vitaminok ● hungarikum ● egészség ● ásványi anyag ● adalékanyag ● gyümölcs ● kolbász ● szárazkolbász ● sajt ● prémium ● füstölt ● minőség ● parasztkolbász ● élelmiszerárak ● trappista sajt ● kenőmájas ● zöldség ● májas ● szabálytalanság ● felfüggesztés ● ksh ● kacsazsír ● libazsír ● ellenőrzés ● kifli ● nosztalgia kifli ● húspép ● margarinos kifli ● foszlós kalács ● fonott kalács ● kalács ● e-szám ● tej ● fehér bab ● élelmiszer-ellenőrzés ● négerbab ● vesebab ● gyöngybab ● párizsi ● tejtermék ● bab ● bírság ● felvágott ● sertéshús ● fűszerpaprika ● húskészítmény ● húsüzem ● kenyér ● szennyezettség ● zsírsavak ● cukor ●

Parboiled rizs

A parboiled rizs, vagy elterjedtebb nevén „gyors rizs” bár iparilag feldolgozott élelmiszer, mégis azt kell mondanunk, hogy a procedúra eredményeként egy kedvezőbb élettani hatású élelmiszerhez jutunk, mint maga a kiinduló alapanyag volt.

A parboiling (partially boiled – részben főzött) nevű eljárás a rizs élelmiszeripari feldolgozásának egy gyakran alkalmazott fajtája, a világ rizstermelésének mintegy ötödéből készítenek ilyen terméket. A hántolatlan nyers rizst először vízbe beáztatva előpuhítják, majd forró gőzzel kezelik, szárítják, hántolják, és a végén fényezik. Az eljárás folyamán alkalmazott nagy nyomás miatt a szemek külső felületét borító ezüsthártyában lévő vitaminok, és ásványi anyagok mintegy 80 százaléka a rizsszem belsejébe vándorol, emiatt táplálkozás-élettanilag értékesebb ez a rizs, mint a kezeletlen, hántolt, és fényezett fehér párja, ráadásul a főzési ideje is rövidebb.Az procedúra alatt a rizs felületét borító keményítő egy ellenálló réteget alkot, amely megvédi a szemeket a fényezés folyamán, és otthon a fazekunkban sem ragad össze a körítés. Ez lehet előny, de hátrány is. Egyes ételfajtákhoz, ahol kifejezetten kellemes a krémes, ragadós jelleg, mint például a rizottó, vagy a tejberizs, esetleg kísérletező kedvűeknek a sushi, gyors rizs nem használható eredményesen. Az parboiled rizsnek színe kissé sárgás, amely azonban a főzés alatt teljesen kifakul.

Forrás: Élelmiszerteszt ▶▶

Feltöltve: 2017-04-11

Tetszett a cikk? Katt a tetszik, és megosztás gombokra!


Hozzászólások

Amennyiben szeretne hozzászólni a témához, kérjük regisztráljon a regisztráció menüben! Az ott bejegyzett felhasználónevével, és jelszavával tud majd itt belépni. A felhasználók e-mail címe nem jelenik meg nyilvánosan.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szerkesztőség nem folytat véleménycserét a hozzászólásokban. Amennyiben kérdésük lenne hozzánk, e-mailben állunk szíves rendelkezésükre. A hozzászólások tartalmáért az Élelmiszerteszt üzemeltetője semminemű felelősséget nem vállal, és fenntartja magának a jogot felhasználók indoklás nélküli kizárására.

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy a hozzászólásokban mellőzzék a trágár szavakat, megőrizve ezzel a téma fontosságát, és komolyságát! Köszönjük szíves megértésüket!

felhasználónév

e-mail cím

Az adatvédelmi nyilatkozat pontjait elfogadom

Kérjük, írja be a biztonsági kódot!

bizkod


Partnereink

Kíváncsi partnereink termékeire? Szeretne többet megtudni róluk? Kattintson a képekre, és látogassa meg weboldalukat!

Eddig 268164 látogatónk volt

Legfrissebb feltöltések...

Elszabadultak az árak a magyar boltokban: lassan luxus lesz a sertéshús

Feltöltve: 2020-02-19

Miért kerül a kolbászba sertésbőr?

Feltöltve: 2020-02-10

Afrikai sertéspestis (ASP)

Feltöltve: 2019-12-04

A pangasius

Feltöltve: 2019-11-27

Legújabb tesztjeink...

Füstölt szárazkolbász teszt

Feltöltve: 2019-06-03

Fonott kalács teszt

Feltöltve: 2019-04-15

Libazsír vs. kacsazsír, vízi szárnyas zsírokat teszteltünk!

Feltöltve: 2019-04-09

Kifli teszt

Feltöltve: 2019-03-08

Termékbemutatók...

100% libamáj titok, konzervbe zárva...

Feltöltve: 2019-12-04

Békési Moruga - Egy igazán csípős kolbász

Feltöltve: 2018-02-28

Egy igazi magyar finomság: Tepertő

Feltöltve: 2017-11-11

Így vásárolj fűszerpaprikát

Feltöltve: 2017-11-06

© Élelmiszerteszt.hu - Minden jog fenntartva • Készítette: Quasar

a lap tetejére