Gyorskereső

termékteszt ● teszt ● nébih ● vakteszt ● vitaminok ● hungarikum ● egészség ● ásványi anyag ● gyümölcs ● adalékanyag ● prémium ● kolbász ● parasztkolbász ● füstölt ● szárazkolbász ● trappista sajt ● sajt ● minőség ● májas ● kenőmájas ● zöldség ● élelmiszerárak ● kacsazsír ● szabálytalanság ● ellenőrzés ● felfüggesztés ● libazsír ● kifli ● nosztalgia kifli ● húspép ● ksh ● margarinos kifli ● e-szám ● foszlós kalács ● kalács ● fonott kalács ● tej ● bírság ● tejtermék ● gyöngybab ● bab ● párizsi ● fehér bab ● négerbab ● vesebab ● felvágott ● élelmiszer-ellenőrzés ● húskészítmény ● húsüzem ● fűszerpaprika ● szennyezettség ● zsírsavak ● sertéshús ● cukor ● kenyér ●

Dinnye helyett tök ? Hová tűntek a mézédes magyar dinnyék ?

Hamarosan megérkezik a boltokba, piacokra és az útszéli árusokhoz a magyar sárga- és görögdinnye. Külföldről, melegebb éghajlatról származó áru már néhány hete kapható a boltokban, de hát azért mégiscsak a magyar az igazi…

Hamarosan megérkezik a boltokba, piacokra és az útszéli árusokhoz a magyar sárga- és görögdinnye. Külföldről, melegebb éghajlatról származó áru már néhány hete kapható a boltokban, de mégiscsak a magyar az igazi… Gondolhatnánk…De sajnos a magyar dinnye túlnyomó része oltott. Tökszáron nevelik… Az átlagember küllemre nem tudja megkülönböztetni az oltott dinnyét az "igazitól", de az íze elmarad az évekkel, de inkább évtizedekkel ezelőtt megszokott mézédes magyar dinnye ízétől. A korábbi magas költségek miatt évek óta bevált gyakorlat a termelők körében, hogy tökszáron nevelik a gyümölcsöt, amely módszer az elmúlt 10 év nagy vívmánya. A tök jóval ellenállóbb a szélsőséges időjárási körülményekkel és a betegségekkel szemben, így bővebb termés várható, tehát gazdaságosabb a termelés. Ez nem számít genetikai módosításnak, csupán oltásnak, de ahogy az oltott gyümölcsfáról szüretelt gyümölcs íze tartalmazza mindkét növény tulajdonságait, (hiszen kezdetben éppen ez volt az oltás célja) a tökszárra oltott dinnye termése is más. A lényeg, hogy már nem ugyanolyan módszerekkel termesztik a nyár kedvenc gyümölcsét, mint nagyszüleink idejében.

Ez még akkor is kellemetlen változás, ha a magyar termelők rá vannak kényszerülve, hogy ellenállóbb növényt hozzanak létre, amelyen nagyobb termés várható, hogy a dinnye önköltségi ára csökkenjen. A felvásárlási ár a külföldről érkező, elsősorban olasz, görög és spanyol dinnye árától függ. A tartósan, évek óta alacsonyan maradó felvásárlási árak késztették a termelőket a változtatásra.

Persze a fogyasztóknak ez sovány vigasz, ők inkább vásárolnák a jól megszokott, dinnye száron nevelkedett, hagyományos módon termelt, mézédes magyar dinnyéket.

Forrás: Élelmiszerteszt ▶▶

Feltöltve: 2016-06-29

Tetszett a cikk? Katt a tetszik, és megosztás gombokra!


Hozzászólások

Amennyiben szeretne hozzászólni a témához, kérjük regisztráljon a regisztráció menüben! Az ott bejegyzett felhasználónevével, és jelszavával tud majd itt belépni. A felhasználók e-mail címe nem jelenik meg nyilvánosan.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szerkesztőség nem folytat véleménycserét a hozzászólásokban. Amennyiben kérdésük lenne hozzánk, e-mailben állunk szíves rendelkezésükre. A hozzászólások tartalmáért az Élelmiszerteszt üzemeltetője semminemű felelősséget nem vállal, és fenntartja magának a jogot felhasználók indoklás nélküli kizárására.

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy a hozzászólásokban mellőzzék a trágár szavakat, megőrizve ezzel a téma fontosságát, és komolyságát! Köszönjük szíves megértésüket!

felhasználónév

e-mail cím

Az adatvédelmi nyilatkozat pontjait elfogadom

Kérjük, írja be a biztonsági kódot!

bizkod


Partnereink

Kíváncsi partnereink termékeire? Szeretne többet megtudni róluk? Kattintson a képekre, és látogassa meg weboldalukat!

Eddig 154007 látogatónk volt

Legfrissebb feltöltések...

Termékjelölések - Árulkodó sorrend

Feltöltve: 2019-06-17

Vajon meddig tárolható a csokoládé minőségromlás nélkül?

Feltöltve: 2019-06-17

Májusban 3,9%-kal nőttek az árak

Feltöltve: 2019-06-12

Áprilisban 3,9%-kal nőttek az árak

Feltöltve: 2019-06-11

Legújabb tesztjeink...

Füstölt szárazkolbász teszt

Feltöltve: 2019-06-03

Fonott kalács teszt

Feltöltve: 2019-04-15

Libazsír vs. kacsazsír, vízi szárnyas zsírokat teszteltünk!

Feltöltve: 2019-04-09

Kifli teszt

Feltöltve: 2019-03-08

Termékbemutatók...

100% libamáj titok, konzervbe zárva...

Feltöltve: 2018-09-14

Békési Moruga - Egy igazán csípős kolbász

Feltöltve: 2018-02-28

Egy igazi magyar finomság: Tepertő

Feltöltve: 2017-11-11

Így vásárolj fűszerpaprikát

Feltöltve: 2017-11-06

© Élelmiszerteszt.hu - Minden jog fenntartva • Készítette: Quasar

a lap tetejére