Gyorskereső

termékteszt ● teszt ● nébih ● vakteszt ● vitaminok ● hungarikum ● egészség ● ásványi anyag ● adalékanyag ● kolbász ● gyümölcs ● prémium ● szárazkolbász ● sajt ● füstölt ● parasztkolbász ● trappista sajt ● minőség ● zöldség ● májas ● kenőmájas ● élelmiszerárak ● felfüggesztés ● ellenőrzés ● libazsír ● szabálytalanság ● kacsazsír ● ksh ● húspép ● margarinos kifli ● nosztalgia kifli ● kifli ● fonott kalács ● tej ● e-szám ● kalács ● foszlós kalács ● vesebab ● négerbab ● bab ● gyöngybab ● bírság ● fehér bab ● élelmiszer-ellenőrzés ● párizsi ● tejtermék ● felvágott ● fűszerpaprika ● húskészítmény ● húsüzem ● zsírsavak ● sertéshús ● cukor ● szennyezettség ● kenyér ●

Engedelmükkel: nevem Cukor

Maga a cukor nem mérgező, de túl sok cukor fogyasztása már nem egészséges. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb javaslata a napi cukorbevitelt 2,5 dkg-ban határozta meg, a korábban javasolt 5-6 dkg helyett.

Ha lapozgatjuk napjaink bulvárlapjait, gyakran találkozunk bennük uralkodóházak sarjainak izgalmas napjait leíró cikkekkel. Számunkra talán az egyik legismertebb név Habsburg Otto. Vajon hányan tudják, hogy teljes neve tulajdonképpen Franz Joseph Otto Robert Maria Anton Karl Max Heinrich Sixtus Xavier Felix Renatus Ludwig Gaetan Pius Ignatius von Habsburg-Lothringen?Valami hasonló érzés keríti hatalmába az embert, ha összegyűjti a kávénkat, teánkat, süteményeinket, kenyerünket, sőt még a reggelire fogyasztott sonkánkat is megédesítő cukor „teljes” nevét.A teljesség igénye nélkül, és a nemesi családok névadásával analóg a következő néven mutatkozna be a cukor, ha kezet ráznánk vele: Cukor Dextróz Szacharóz Glukóz Maltodextrin Fruktóz Maltóz Laktóz Maltózszirup Glukózszirup Árpamaláta Karamellszirup Dextrin Árpamaláta-kivonat Fruktózszirup.Maga a cukor nem mérgező, de túl sok cukor fogyasztása már nem egészséges. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb javaslata a napi cukorbevitelt 2,5 dkg-ban határozta meg, a korábban javasolt 5-6 dkg helyett. Ez rendkívül kevés, alig 8 db kockacukor! Sajnos ennek akár négy-ötszörösét is elfogyasztjuk naponta, sokszor úgy, hogy tudomásunk sincs róla. Vagy gondolta Ön, hogy egyes kolbászokban, felvágottakban, pizzákban, kenyerekben, és még a sós chipsekben is található cukor? Ha ezeket mind összegezzük a nap végén, máris túlléptük a javasolt határt.Rengeteget elárul a csomagolás hátoldalán szereplő összetevők listája. Ha éppen nem piros háttéren narancssárga betűkkel vannak feltüntetve ezek az adatok, egészen könnyedén kiszúrhatjuk életünk édes megrontóját.

Forrás: Élelmiszerteszt ▶▶

Feltöltve: 2016-06-07

Tetszett a cikk? Katt a tetszik, és megosztás gombokra!


Hozzászólások

Amennyiben szeretne hozzászólni a témához, kérjük regisztráljon a regisztráció menüben! Az ott bejegyzett felhasználónevével, és jelszavával tud majd itt belépni. A felhasználók e-mail címe nem jelenik meg nyilvánosan.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szerkesztőség nem folytat véleménycserét a hozzászólásokban. Amennyiben kérdésük lenne hozzánk, e-mailben állunk szíves rendelkezésükre. A hozzászólások tartalmáért az Élelmiszerteszt üzemeltetője semminemű felelősséget nem vállal, és fenntartja magának a jogot felhasználók indoklás nélküli kizárására.

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy a hozzászólásokban mellőzzék a trágár szavakat, megőrizve ezzel a téma fontosságát, és komolyságát! Köszönjük szíves megértésüket!

felhasználónév

e-mail cím

Az adatvédelmi nyilatkozat pontjait elfogadom

Kérjük, írja be a biztonsági kódot!

bizkod


Partnereink

Kíváncsi partnereink termékeire? Szeretne többet megtudni róluk? Kattintson a képekre, és látogassa meg weboldalukat!

Eddig 253911 látogatónk volt

Legfrissebb feltöltések...

Miért kerül a kolbászba sertésbőr?

Feltöltve: 2020-02-10

Afrikai sertéspestis (ASP)

Feltöltve: 2019-12-04

A pangasius

Feltöltve: 2019-11-27

Októberben 2,9%-kal nőttek az árak

Feltöltve: 2019-11-12

Legújabb tesztjeink...

Füstölt szárazkolbász teszt

Feltöltve: 2019-06-03

Fonott kalács teszt

Feltöltve: 2019-04-15

Libazsír vs. kacsazsír, vízi szárnyas zsírokat teszteltünk!

Feltöltve: 2019-04-09

Kifli teszt

Feltöltve: 2019-03-08

Termékbemutatók...

100% libamáj titok, konzervbe zárva...

Feltöltve: 2019-12-04

Békési Moruga - Egy igazán csípős kolbász

Feltöltve: 2018-02-28

Egy igazi magyar finomság: Tepertő

Feltöltve: 2017-11-11

Így vásárolj fűszerpaprikát

Feltöltve: 2017-11-06

© Élelmiszerteszt.hu - Minden jog fenntartva • Készítette: Quasar

a lap tetejére