Gyorskereső

termékteszt ● teszt ● nébih ● vakteszt ● vitaminok ● hungarikum ● egészség ● ásványi anyag ● adalékanyag ● gyümölcs ● kolbász ● szárazkolbász ● sajt ● prémium ● füstölt ● minőség ● parasztkolbász ● élelmiszerárak ● trappista sajt ● kenőmájas ● zöldség ● májas ● szabálytalanság ● felfüggesztés ● ksh ● kacsazsír ● libazsír ● ellenőrzés ● kifli ● nosztalgia kifli ● húspép ● margarinos kifli ● foszlós kalács ● fonott kalács ● kalács ● e-szám ● tej ● fehér bab ● élelmiszer-ellenőrzés ● négerbab ● vesebab ● gyöngybab ● párizsi ● tejtermék ● bab ● bírság ● felvágott ● sertéshús ● fűszerpaprika ● húskészítmény ● húsüzem ● kenyér ● szennyezettség ● zsírsavak ● cukor ●

A krumplitól terebélyesedünk

A fenti cím tulajdonképpen butaság, és egy tévhitből ered. 100 grammonként körülbelül 70 kcal az energiatartalma ennek a Dél-Amerikából származó gumós növénynek. Összehasonlításul, ugyanennyi banán 88 kcal energiával bír.

A fenti cím tulajdonképpen butaság, és egy tévhitből ered. 100 grammonként körülbelül 70 kcal az energiatartalma ennek a Dél-Amerikából származó gumós növénynek. Összehasonlításul, ugyanennyi banán 88 kcal energiával bír. A burgonya mintegy 70 % vizet, bőséges mennyiségű ballasztanyagot, vitaminokat (A, B, C, K), ásványi anyagokat (magnézium, kálium, vas, kalcium, foszfor), és bár nem túl sok, de annál értékesebb fehérjéket tartalmaz, ezért ideális étel, ha valaki le szeretne faragni súlyából. Lényeges azonban, hogy hogyan készítjük el az ételt. Ha csak főzzük, gyakorlatilag nincs bennük zsír, így kalóriatartalmuk is csekély. Ha már olajban sütjük, a zsírtartalom, és ezzel az energiatartalom is rögtön megugrik, és eléri a 15 gramm, illetve 290 kcal határt, az igazi bombát azonban a különféle burgonyapelyhek képviselik a maguk körülbelül 45 grammos zsír- és mintegy 485 kcal energiatartalmukkal.

A magas kálium tartalma miatt a burgonya vízhajtó hatású, és csökkenti a vérnyomást. A benne található magnézium csökkentheti az éjjelenként előforduló izomgörcsöket, K vitamin tartalma gyorsítja a sebek gyógyulását, a B vitaminok pedig erősítik az idegrendszert, és felpezsdítik az anyagcserét.

Forrás: Élelmiszerteszt ▶▶

Feltöltve: 2014-05-18

Tetszett a cikk? Katt a tetszik, és megosztás gombokra!


Hozzászólások

Amennyiben szeretne hozzászólni a témához, kérjük regisztráljon a regisztráció menüben! Az ott bejegyzett felhasználónevével, és jelszavával tud majd itt belépni. A felhasználók e-mail címe nem jelenik meg nyilvánosan.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szerkesztőség nem folytat véleménycserét a hozzászólásokban. Amennyiben kérdésük lenne hozzánk, e-mailben állunk szíves rendelkezésükre. A hozzászólások tartalmáért az Élelmiszerteszt üzemeltetője semminemű felelősséget nem vállal, és fenntartja magának a jogot felhasználók indoklás nélküli kizárására.

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy a hozzászólásokban mellőzzék a trágár szavakat, megőrizve ezzel a téma fontosságát, és komolyságát! Köszönjük szíves megértésüket!

felhasználónév

e-mail cím

Az adatvédelmi nyilatkozat pontjait elfogadom

Kérjük, írja be a biztonsági kódot!

bizkod


Partnereink

Kíváncsi partnereink termékeire? Szeretne többet megtudni róluk? Kattintson a képekre, és látogassa meg weboldalukat!

Eddig 266968 látogatónk volt

Legfrissebb feltöltések...

Elszabadultak az árak a magyar boltokban: lassan luxus lesz a sertéshús

Feltöltve: 2020-02-19

Miért kerül a kolbászba sertésbőr?

Feltöltve: 2020-02-10

Afrikai sertéspestis (ASP)

Feltöltve: 2019-12-04

A pangasius

Feltöltve: 2019-11-27

Legújabb tesztjeink...

Füstölt szárazkolbász teszt

Feltöltve: 2019-06-03

Fonott kalács teszt

Feltöltve: 2019-04-15

Libazsír vs. kacsazsír, vízi szárnyas zsírokat teszteltünk!

Feltöltve: 2019-04-09

Kifli teszt

Feltöltve: 2019-03-08

Termékbemutatók...

100% libamáj titok, konzervbe zárva...

Feltöltve: 2019-12-04

Békési Moruga - Egy igazán csípős kolbász

Feltöltve: 2018-02-28

Egy igazi magyar finomság: Tepertő

Feltöltve: 2017-11-11

Így vásárolj fűszerpaprikát

Feltöltve: 2017-11-06

© Élelmiszerteszt.hu - Minden jog fenntartva • Készítette: Quasar

a lap tetejére