Gyorskereső

termékteszt ● teszt ● nébih ● vakteszt ● vitaminok ● hungarikum ● egészség ● ásványi anyag ● gyümölcs ● adalékanyag ● prémium ● kolbász ● parasztkolbász ● füstölt ● szárazkolbász ● trappista sajt ● sajt ● minőség ● májas ● kenőmájas ● zöldség ● élelmiszerárak ● kacsazsír ● szabálytalanság ● ellenőrzés ● felfüggesztés ● libazsír ● kifli ● nosztalgia kifli ● húspép ● ksh ● margarinos kifli ● e-szám ● foszlós kalács ● kalács ● fonott kalács ● tej ● bírság ● tejtermék ● gyöngybab ● bab ● párizsi ● fehér bab ● négerbab ● vesebab ● felvágott ● élelmiszer-ellenőrzés ● húskészítmény ● húsüzem ● fűszerpaprika ● szennyezettség ● zsírsavak ● sertéshús ● cukor ● kenyér ●

A nedvesítőszerek

Azért, hogy a konyhaasztalon kint felejtett kiflit, vagy szelet kenyeret másnap meg tudjuk enni reggelire anélkül, hogy beletörne a fogunk, a sütőipar úgynevezett nedvesítőszereket vet be a gyártásuk folyamán. Nyilván ne nagymamáink idejében készült igazi kenyerekre gondoljunk, az egy más világ volt!

A nedvesítőszerek alapvető feladata, hogy így, vagy úgy, de lassítsa az élelmiszerek kiszáradását. Ez történhet úgy is, hogy egyszerűen megköti a gyártás folyamán hozzáadott vizet, vagy pedig úgy, hogy magához vonzza a levegő nedvességét, fenntartva ezzel a termék frissességének illúzióját. Ilyen adalékanyag nélkül például nem lehetne hosszan „frissen” maradó kenyeret gyártani. Az édességekben a nedvesítőszerek megakadályozzák a cukor kikristályosodását.



Mint minden adalékanyagot, a nedvesítőszereket is vagy az úgynevezett E-számukkal, vagy pedig a megnevezésükkel kell az összetevő listában feltüntetni. A nedvesítőszerek közé tartozik például a glicerin (E422), vagy a szorbit (E420) is.

Forrás: Élelmiszerteszt ▶▶

Feltöltve: 2017-12-12

Tetszett a cikk? Katt a tetszik, és megosztás gombokra!


Hozzászólások

Amennyiben szeretne hozzászólni a témához, kérjük regisztráljon a regisztráció menüben! Az ott bejegyzett felhasználónevével, és jelszavával tud majd itt belépni. A felhasználók e-mail címe nem jelenik meg nyilvánosan.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szerkesztőség nem folytat véleménycserét a hozzászólásokban. Amennyiben kérdésük lenne hozzánk, e-mailben állunk szíves rendelkezésükre. A hozzászólások tartalmáért az Élelmiszerteszt üzemeltetője semminemű felelősséget nem vállal, és fenntartja magának a jogot felhasználók indoklás nélküli kizárására.

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy a hozzászólásokban mellőzzék a trágár szavakat, megőrizve ezzel a téma fontosságát, és komolyságát! Köszönjük szíves megértésüket!

felhasználónév

e-mail cím

Az adatvédelmi nyilatkozat pontjait elfogadom

Kérjük, írja be a biztonsági kódot!

bizkod


Partnereink

Kíváncsi partnereink termékeire? Szeretne többet megtudni róluk? Kattintson a képekre, és látogassa meg weboldalukat!

Eddig 154011 látogatónk volt

Legfrissebb feltöltések...

Termékjelölések - Árulkodó sorrend

Feltöltve: 2019-06-17

Vajon meddig tárolható a csokoládé minőségromlás nélkül?

Feltöltve: 2019-06-17

Májusban 3,9%-kal nőttek az árak

Feltöltve: 2019-06-12

Áprilisban 3,9%-kal nőttek az árak

Feltöltve: 2019-06-11

Legújabb tesztjeink...

Füstölt szárazkolbász teszt

Feltöltve: 2019-06-03

Fonott kalács teszt

Feltöltve: 2019-04-15

Libazsír vs. kacsazsír, vízi szárnyas zsírokat teszteltünk!

Feltöltve: 2019-04-09

Kifli teszt

Feltöltve: 2019-03-08

Termékbemutatók...

100% libamáj titok, konzervbe zárva...

Feltöltve: 2018-09-14

Békési Moruga - Egy igazán csípős kolbász

Feltöltve: 2018-02-28

Egy igazi magyar finomság: Tepertő

Feltöltve: 2017-11-11

Így vásárolj fűszerpaprikát

Feltöltve: 2017-11-06

© Élelmiszerteszt.hu - Minden jog fenntartva • Készítette: Quasar

a lap tetejére