Gyorskereső

termékteszt ● teszt ● nébih ● vakteszt ● vitaminok ● hungarikum ● egészség ● ásványi anyag ● adalékanyag ● gyümölcs ● kolbász ● szárazkolbász ● sajt ● prémium ● füstölt ● minőség ● parasztkolbász ● élelmiszerárak ● trappista sajt ● kenőmájas ● zöldség ● májas ● szabálytalanság ● felfüggesztés ● ksh ● kacsazsír ● libazsír ● ellenőrzés ● kifli ● nosztalgia kifli ● húspép ● margarinos kifli ● foszlós kalács ● fonott kalács ● kalács ● e-szám ● tej ● fehér bab ● élelmiszer-ellenőrzés ● négerbab ● vesebab ● gyöngybab ● párizsi ● tejtermék ● bab ● bírság ● felvágott ● sertéshús ● fűszerpaprika ● húskészítmény ● húsüzem ● kenyér ● szennyezettség ● zsírsavak ● cukor ●

Mi a Hungarikum ?

Megkülönböztetésre, kiemelésre méltó érték, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, minőségével a magyarság csúcsteljesítménye, melyet külföldön és belföldön egyaránt a magyarság eredményeként, kiemelt értékként tartanak számon, védett természetei érték, kiváló nemzeti termék, amit a Hungarikum Bizottság hungarikummá minősít, és ami a törvény erejénél fogva hungarikum.

Megkülönböztetésre, kiemelésre méltó érték, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, minőségével a magyarság csúcsteljesítménye, melyet külföldön és belföldön egyaránt a magyarság eredményeként, kiemelt értékként tartanak számon, védett természetei érték, kiváló nemzeti termék, amit a Hungarikum Bizottság hungarikummá minősít, és ami a törvény erejénél fogva hungarikum.

Ez a megfogalmazás a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény, ami 2012 július 1-ével lépett hatályba, és pontosan meghatározza, hogy mi számít hungarikumnak.Jelenleg is futó sorozatainkban, a gyümölcsöket, zöldségeket és a köreteket veszük sorra. Emellett újabb sorozatot indítunk, melyben a hungarikumokat mutatjuk be. Terveink szerint minden blokkunk egy hungarikumról szól majd, melyek élelmiszerek, élelmiszeripari alapanyagok, vagy egyéb étkezésekhez köthető élvezeti cikkek.Csabai kolbász vagy vastagkolbász2013. szeptember 24-én lett hivatalosan hungarikum. Békéscsaba sajátos, hagyományos házipari, kézműves terméke, melynek készítése ma is élő néphagyomány, mely több mint száz éve, generációkon keresztül szinte semmit nem változott.A Csabai kolbász kézműves jellege és minősége miatt prémium kategóriájú termék, szigorúan meghatározott alapanyagokból készül, eredetvédett. Ízét, zamatát a kiváló minőségű érett, száraz sertéshús mellett a felhasznált fűszerek harmóniája adja meg. Egyedisége a – más tájaktól eltérően a – a bőségesen adagolt fűszerpaprikában rejlik, amelynek színét és egyedi, jellegzetesen „csabai” ízét köszönheti. A fűszerek az érlelést követően egyetlen harmonikus kolbász-ízzé olvadnak, melyben a többi fűszer mellett csak a paprika aromája és csípőssége uralkodhat. Borsot nem tartalmaz, Tartósítása sóval és füstöléssel történik, mesterséges anyagok használata nélkül. A vékonykolbászt 3-3 napig, a vastagkolbászt 6-8 napig füstölik. Békéscsabán egyaránt készül vékony és vastagkolbász, mely utóbbit máshol – tévesen – szaláminak hívnak, ugyanis a szaláminak a 4 mm szemcseméretnél kisebbre, kolbásznak pedig a 4 mm szemcseméretnél nagyobbra aprított húsból készült terméket nevezzük. A nagyobbra aprított hús felhasználása miatt hívják helyesen a csabai vastagkolbászt kolbásznak. A kolbászkészítés máig élő hagyomány Békéscsabán, melyet családok százai ápolnak. A receptúra és az előállítás fortélyai apáról fiúra öröklődnek. Mindezek összessége eredményezi a Csabai kolbász gazdag sokszínűségét.

Forrás: Élelmiszerteszt ▶▶

Feltöltve: 2017-09-18

Tetszett a cikk? Katt a tetszik, és megosztás gombokra!


Hozzászólások

Amennyiben szeretne hozzászólni a témához, kérjük regisztráljon a regisztráció menüben! Az ott bejegyzett felhasználónevével, és jelszavával tud majd itt belépni. A felhasználók e-mail címe nem jelenik meg nyilvánosan.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szerkesztőség nem folytat véleménycserét a hozzászólásokban. Amennyiben kérdésük lenne hozzánk, e-mailben állunk szíves rendelkezésükre. A hozzászólások tartalmáért az Élelmiszerteszt üzemeltetője semminemű felelősséget nem vállal, és fenntartja magának a jogot felhasználók indoklás nélküli kizárására.

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy a hozzászólásokban mellőzzék a trágár szavakat, megőrizve ezzel a téma fontosságát, és komolyságát! Köszönjük szíves megértésüket!

felhasználónév

e-mail cím

Az adatvédelmi nyilatkozat pontjait elfogadom

Kérjük, írja be a biztonsági kódot!

bizkod


Partnereink

Kíváncsi partnereink termékeire? Szeretne többet megtudni róluk? Kattintson a képekre, és látogassa meg weboldalukat!

Eddig 288625 látogatónk volt

Legfrissebb feltöltések...

Elszabadultak az árak a magyar boltokban: lassan luxus lesz a sertéshús

Feltöltve: 2020-02-19

Miért kerül a kolbászba sertésbőr?

Feltöltve: 2020-02-10

Afrikai sertéspestis (ASP)

Feltöltve: 2019-12-04

A pangasius

Feltöltve: 2019-11-27

Legújabb tesztjeink...

Füstölt szárazkolbász teszt

Feltöltve: 2019-06-03

Fonott kalács teszt

Feltöltve: 2019-04-15

Libazsír vs. kacsazsír, vízi szárnyas zsírokat teszteltünk!

Feltöltve: 2019-04-09

Kifli teszt

Feltöltve: 2019-03-08

Termékbemutatók...

100% libamáj titok, konzervbe zárva...

Feltöltve: 2019-12-04

Békési Moruga - Egy igazán csípős kolbász

Feltöltve: 2018-02-28

Egy igazi magyar finomság: Tepertő

Feltöltve: 2017-11-11

Így vásárolj fűszerpaprikát

Feltöltve: 2017-11-06

© Élelmiszerteszt.hu - Minden jog fenntartva • Készítette: Quasar

a lap tetejére