Gyorskereső

termékteszt ● teszt ● nébih ● vakteszt ● vitaminok ● hungarikum ● egészség ● ásványi anyag ● adalékanyag ● gyümölcs ● kolbász ● prémium ● minőség ● trappista sajt ● füstölt ● sajt ● parasztkolbász ● szárazkolbász ● kenőmájas ● zöldség ● májas ● élelmiszerárak ● szabálytalanság ● kacsazsír ● felfüggesztés ● libazsír ● ellenőrzés ● húspép ● margarinos kifli ● nosztalgia kifli ● kifli ● ksh ● foszlós kalács ● fonott kalács ● kalács ● e-szám ● tej ● fehér bab ● vesebab ● négerbab ● párizsi ● élelmiszer-ellenőrzés ● gyöngybab ● bab ● bírság ● tejtermék ● felvágott ● húskészítmény ● húsüzem ● fűszerpaprika ● szennyezettség ● zsírsavak ● cukor ● sertéshús ● kenyér ●

Mozzarellákat teszteltünk

Teszteltünk kilenc tehén-, és két bivalytejből készült mozzarellát. Szigorúak voltunk, de holtversenyben két győztes is lett.

A mozzarella a legkedveltebb sajtfélék közé tartozik. Magyarországon is egyre népszerűbb frissessége, könnyedsége és puha állaga miatt. Tökéletesen passzol salátákhoz és pizzafeltétként is finom. Mi is szeretjük, ezért döntöttünk úgy, hogy leteszteljük őket.

Kilenc tehén-, valamint kettő bivalytejből készült mozzarellát vetettünk górcső és az ízlelőbimbóink alá. A vásárlás során törekedtünk arra, hogy egész gömb mozzarellákat szerezzünk be, ez egy esetben (Tesco) nem sikerült. Az Aldiban pedig csak csökkentett zsírtartalmú (min. 25 % zsírtartalom) mozzarellát találtunk, ezért azt vettük be a tesztbe.De mi a Mozzarella ?A mozzarella egy itáliai sajt, 52 százalékos zsírtartalommal. Az eredeti változatot bivalytehén tejéből készítik Latio és Campania tartományokban. Olaszország többi részén és más országokban, így Magyarországon is tehéntejből készül, minimum 45 százalékos zsírtartalommal.

A mozzarella úgynevezett „pasta filata” módszerrel készül, melynek lényege, hogy a sajttörmeléket vízzel átforrázzák, majd gyúrják. A Larousse lexikonja szerint főzött és sodort tésztájú, kérge nincs.A bivalytejből sodort változatot sós vízben vagy savóban tartósítják. Íze lágy, enyhén savas, általában az étkezés végén fogyasztják.A vakteszten heten voltunk, és gonoszak, vagy inkább szigorúak. A pontozás 0-5-ig terjedt, egy termék tehát maximum 35 pontot szerezhetett. A teszt során arra is kíváncsiak voltunk, felismerjük-e a bivalytejből készült termékeket, a végső sorrendet pedig csak a tehéntejből készült mozzarellákból állítottuk fel. Nem lett volna fair összehasonlítani a két termékcsoportot. A végeredmény szubjektív, a fenti táblázatban látható.

Forrás: Nosalty ▶▶

Feltöltve: 2017-07-18

Tetszett a cikk? Katt a tetszik, és megosztás gombokra!


Hozzászólások

Amennyiben szeretne hozzászólni a témához, kérjük regisztráljon a regisztráció menüben! Az ott bejegyzett felhasználónevével, és jelszavával tud majd itt belépni. A felhasználók e-mail címe nem jelenik meg nyilvánosan.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szerkesztőség nem folytat véleménycserét a hozzászólásokban. Amennyiben kérdésük lenne hozzánk, e-mailben állunk szíves rendelkezésükre. A hozzászólások tartalmáért az Élelmiszerteszt üzemeltetője semminemű felelősséget nem vállal, és fenntartja magának a jogot felhasználók indoklás nélküli kizárására.

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy a hozzászólásokban mellőzzék a trágár szavakat, megőrizve ezzel a téma fontosságát, és komolyságát! Köszönjük szíves megértésüket!

felhasználónév

e-mail cím

Az adatvédelmi nyilatkozat pontjait elfogadom

Kérjük, írja be a biztonsági kódot!

bizkod


Partnereink

Kíváncsi partnereink termékeire? Szeretne többet megtudni róluk? Kattintson a képekre, és látogassa meg weboldalukat!

Eddig 172816 látogatónk volt

Legfrissebb feltöltések...

A ketchupok tesztje rávilágított a jelölések hibás gyakorlatára

Feltöltve: 2019-09-18

Vegyes tapasztalatok a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzésen

Feltöltve: 2019-09-05

Miért olcsóbbak a nagy üzletláncok polcain található termékek?

Feltöltve: 2019-08-30

Az ízfokozók

Feltöltve: 2019-08-22

Legújabb tesztjeink...

Füstölt szárazkolbász teszt

Feltöltve: 2019-06-03

Fonott kalács teszt

Feltöltve: 2019-04-15

Libazsír vs. kacsazsír, vízi szárnyas zsírokat teszteltünk!

Feltöltve: 2019-04-09

Kifli teszt

Feltöltve: 2019-03-08

Termékbemutatók...

100% libamáj titok, konzervbe zárva...

Feltöltve: 2018-09-14

Békési Moruga - Egy igazán csípős kolbász

Feltöltve: 2018-02-28

Egy igazi magyar finomság: Tepertő

Feltöltve: 2017-11-11

Így vásárolj fűszerpaprikát

Feltöltve: 2017-11-06

© Élelmiszerteszt.hu - Minden jog fenntartva • Készítette: Quasar

a lap tetejére