Gyorskereső

termékteszt ● teszt ● nébih ● vakteszt ● vitaminok ● hungarikum ● egészség ● ásványi anyag ● gyümölcs ● adalékanyag ● prémium ● kolbász ● parasztkolbász ● füstölt ● szárazkolbász ● trappista sajt ● sajt ● minőség ● májas ● kenőmájas ● zöldség ● élelmiszerárak ● kacsazsír ● szabálytalanság ● ellenőrzés ● felfüggesztés ● libazsír ● kifli ● nosztalgia kifli ● húspép ● ksh ● margarinos kifli ● e-szám ● foszlós kalács ● kalács ● fonott kalács ● tej ● bírság ● tejtermék ● gyöngybab ● bab ● párizsi ● fehér bab ● négerbab ● vesebab ● felvágott ● élelmiszer-ellenőrzés ● húskészítmény ● húsüzem ● fűszerpaprika ● szennyezettség ● zsírsavak ● sertéshús ● cukor ● kenyér ●

A brokkoli

A brokkoli közeli rokona a karfiolnak. Kis-Ázsiából származik, és az első időkben csak Olaszországban bővítette a konyhazöldségek sorát. A 16. században jutott el Franciaországba, majd később, mint „olasz spárga” Angliába. Nem fagytűrő növény.

Hasonlóan a karfiolhoz, a hazai termésű friss brokkoli májustól novemberig kapható az üzletekben. Magas C-vitamin tartalma mellett kiváló vas, kalcium, foszfor, és kálium forrás. 100 gramm brokkoli energiatartalma mindössze 28 kcal. Friss állapotában sötét, hűvös helyen tároljuk, de a blansírozott, és utána lefagyasztott brokkoli akár egy évig is eláll fagyasztónkban! A túl sokáig tárolt brokkoli sárgás árnyalatot kap, és elveszti teljes élvezeti értékét.



Gyakorlatilag az egész növény ehető, a levelektől kezdve a torzsán át a virágzatig. A zsenge leveleket akár nyersen, salátaként is fogyaszthatjuk. Elkészítése folyamán azonban kompromisszumot kell kötnünk. Ha bő vízben főzzük, ami nagyjából 8 – 10 percet vesz igénybe, megtartja ugyan friss zöld színét, de a vízben oldódó vitaminok, és ásványi anyagok sajnos kiáznak belőle. Ha pároljuk a zöldséget, a színe már nem lesz olyan étvágygerjesztően gusztusos, de cserébe a vitamintartalmának jó része megmarad.

Forrás: Élelmiszerteszt ▶▶

Feltöltve: 2017-06-29

Tetszett a cikk? Katt a tetszik, és megosztás gombokra!


Hozzászólások

Amennyiben szeretne hozzászólni a témához, kérjük regisztráljon a regisztráció menüben! Az ott bejegyzett felhasználónevével, és jelszavával tud majd itt belépni. A felhasználók e-mail címe nem jelenik meg nyilvánosan.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szerkesztőség nem folytat véleménycserét a hozzászólásokban. Amennyiben kérdésük lenne hozzánk, e-mailben állunk szíves rendelkezésükre. A hozzászólások tartalmáért az Élelmiszerteszt üzemeltetője semminemű felelősséget nem vállal, és fenntartja magának a jogot felhasználók indoklás nélküli kizárására.

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy a hozzászólásokban mellőzzék a trágár szavakat, megőrizve ezzel a téma fontosságát, és komolyságát! Köszönjük szíves megértésüket!

felhasználónév

e-mail cím

Az adatvédelmi nyilatkozat pontjait elfogadom

Kérjük, írja be a biztonsági kódot!

bizkod


Partnereink

Kíváncsi partnereink termékeire? Szeretne többet megtudni róluk? Kattintson a képekre, és látogassa meg weboldalukat!

Eddig 154007 látogatónk volt

Legfrissebb feltöltések...

Termékjelölések - Árulkodó sorrend

Feltöltve: 2019-06-17

Vajon meddig tárolható a csokoládé minőségromlás nélkül?

Feltöltve: 2019-06-17

Májusban 3,9%-kal nőttek az árak

Feltöltve: 2019-06-12

Áprilisban 3,9%-kal nőttek az árak

Feltöltve: 2019-06-11

Legújabb tesztjeink...

Füstölt szárazkolbász teszt

Feltöltve: 2019-06-03

Fonott kalács teszt

Feltöltve: 2019-04-15

Libazsír vs. kacsazsír, vízi szárnyas zsírokat teszteltünk!

Feltöltve: 2019-04-09

Kifli teszt

Feltöltve: 2019-03-08

Termékbemutatók...

100% libamáj titok, konzervbe zárva...

Feltöltve: 2018-09-14

Békési Moruga - Egy igazán csípős kolbász

Feltöltve: 2018-02-28

Egy igazi magyar finomság: Tepertő

Feltöltve: 2017-11-11

Így vásárolj fűszerpaprikát

Feltöltve: 2017-11-06

© Élelmiszerteszt.hu - Minden jog fenntartva • Készítette: Quasar

a lap tetejére