Gyorskereső

termékteszt ● teszt ● vakteszt ● nébih ● vitaminok ● hungarikum ● egészség ● ásványi anyag ● gyümölcs ● adalékanyag ● kolbász ● prémium ● parasztkolbász ● minőség ● szárazkolbász ● füstölt ● trappista sajt ● sajt ● zöldség ● májas ● kenőmájas ● kacsazsír ● ellenőrzés ● szabálytalanság ● felfüggesztés ● libazsír ● élelmiszerárak ● húspép ● kifli ● nosztalgia kifli ● margarinos kifli ● ksh ● foszlós kalács ● e-szám ● tej ● fonott kalács ● kalács ● négerbab ● gyöngybab ● fehér bab ● bab ● tejtermék ● bírság ● párizsi ● vesebab ● élelmiszer-ellenőrzés ● felvágott ● fűszerpaprika ● húskészítmény ● húsüzem ● zsírsavak ● cukor ● kenyér ● sertéshús ● szennyezettség ●

Magyarországi Tokaji borvidéken előállított tokaji aszú

2013. szeptember 24-től hivatalosan is hungarikum, a borok királya, a királyok bora. A Tokaj-hegyaljai borvidéken állítják elő, kizárólag aszúsodott szőlő felhasználásával.

A tokaji borok közül az aszú a leghíresebb, évszázados technológia alkalmazásával készül. Tokajban augusztus és szeptember elején általában még napos, száraz idő van, ekkor jut a szőlő fokozatosan a teljes érettség fázisába, majd a bogyók héja ráncosodni kezd. Ezt követően a szőlőszem elveszíti víztartalmának jelentős részét, magas cukorkoncentrációt (55-60%) ér el.

Az aszúbor készítésekor a „Puttony” elnevezés az aszúszemek mennyiségére utal, 3, 4, 5, 6, puttonyszám szerint osztályozva. A legjobb minőségű tokaji aszút Tokaj, Tarcal, Tolcsva, Mád és Tállya községek környékén készítik. A terület a világ első zárt borvidéke volt. Az 1737-ben született királyi rendelet felsorolta azokat a településeket, melyek határában a tokaji bor előállításához alkalmas szőlő termelhető. Az elmúlt ezer év alatt kialakult szőlőművelési hagyományok érintetlen, eredeti formában való továbbélése és a terület évezredes egysége indokolta, hogy a borvidéket az UNESCO világörökség részévé nyilvánítsák.

Forrás: Élelmiszerteszt ▶▶

Feltöltve: 2018-10-26

Tetszett a cikk? Katt a tetszik, és megosztás gombokra!


Hozzászólások

Amennyiben szeretne hozzászólni a témához, kérjük regisztráljon a regisztráció menüben! Az ott bejegyzett felhasználónevével, és jelszavával tud majd itt belépni. A felhasználók e-mail címe nem jelenik meg nyilvánosan.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szerkesztőség nem folytat véleménycserét a hozzászólásokban. Amennyiben kérdésük lenne hozzánk, e-mailben állunk szíves rendelkezésükre. A hozzászólások tartalmáért az Élelmiszerteszt üzemeltetője semminemű felelősséget nem vállal, és fenntartja magának a jogot felhasználók indoklás nélküli kizárására.

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy a hozzászólásokban mellőzzék a trágár szavakat, megőrizve ezzel a téma fontosságát, és komolyságát! Köszönjük szíves megértésüket!

felhasználónév

e-mail cím

Az adatvédelmi nyilatkozat pontjait elfogadom

Kérjük, írja be a biztonsági kódot!

bizkod


Partnereink

Kíváncsi partnereink termékeire? Szeretne többet megtudni róluk? Kattintson a képekre, és látogassa meg weboldalukat!

Eddig 165499 látogatónk volt

Legfrissebb feltöltések...

Újból sláger lett a libazsír és a kacsazsír…

Feltöltve: 2019-08-21

Chicken nuggets vs. csirke nuggets

Feltöltve: 2019-08-08

Minőségmegőrzési idő vagy fogyaszthatósági idő, nagy különbség, amelyek jelentésével jó tisztában lenni

Feltöltve: 2019-07-31

Az emulgeátorok

Feltöltve: 2019-07-30

Legújabb tesztjeink...

Füstölt szárazkolbász teszt

Feltöltve: 2019-06-03

Fonott kalács teszt

Feltöltve: 2019-04-15

Libazsír vs. kacsazsír, vízi szárnyas zsírokat teszteltünk!

Feltöltve: 2019-04-09

Kifli teszt

Feltöltve: 2019-03-08

Termékbemutatók...

100% libamáj titok, konzervbe zárva...

Feltöltve: 2018-09-14

Békési Moruga - Egy igazán csípős kolbász

Feltöltve: 2018-02-28

Egy igazi magyar finomság: Tepertő

Feltöltve: 2017-11-11

Így vásárolj fűszerpaprikát

Feltöltve: 2017-11-06

© Élelmiszerteszt.hu - Minden jog fenntartva • Készítette: Quasar

a lap tetejére