Gyorskereső

teszt ● termékteszt ● nébih ● vitaminok ● hungarikum ● egészség ● ásványi anyag ● adalékanyag ● gyümölcs ● vakteszt ● trappista sajt ● sajt ● minőség ● kenőmájas ● zöldség ● májas ● margarinos kifli ● nosztalgia kifli ● kifli ● húspép ● tej ● e-szám ● bab ● párizsi ● gyöngybab ● fehér bab ● négerbab ● vesebab ● tejtermék ● bírság ● élelmiszerárak ● élelmiszer-ellenőrzés ● ksh ● felvágott ● húskészítmény ● kenyér ● szennyezettség ● cukor ● sertéshús ● fűszerpaprika ●

Magyarországi Tokaji borvidéken előállított tokaji aszú

2013. szeptember 24-től hivatalosan is hungarikum, a borok királya, a királyok bora. A Tokaj-hegyaljai borvidéken állítják elő, kizárólag aszúsodott szőlő felhasználásával.

A tokaji borok közül az aszú a leghíresebb, évszázados technológia alkalmazásával készül. Tokajban augusztus és szeptember elején általában még napos, száraz idő van, ekkor jut a szőlő fokozatosan a teljes érettség fázisába, majd a bogyók héja ráncosodni kezd. Ezt követően a szőlőszem elveszíti víztartalmának jelentős részét, magas cukorkoncentrációt (55-60%) ér el.

Az aszúbor készítésekor a „Puttony” elnevezés az aszúszemek mennyiségére utal, 3, 4, 5, 6, puttonyszám szerint osztályozva. A legjobb minőségű tokaji aszút Tokaj, Tarcal, Tolcsva, Mád és Tállya községek környékén készítik. A terület a világ első zárt borvidéke volt. Az 1737-ben született királyi rendelet felsorolta azokat a településeket, melyek határában a tokaji bor előállításához alkalmas szőlő termelhető. Az elmúlt ezer év alatt kialakult szőlőművelési hagyományok érintetlen, eredeti formában való továbbélése és a terület évezredes egysége indokolta, hogy a borvidéket az UNESCO világörökség részévé nyilvánítsák.

Forrás: Élelmiszerteszt ▶▶

Feltöltve: 2018-10-26

Tetszett a cikk? Katt a tetszik, és megosztás gombokra!


Hozzászólások

Amennyiben szeretne hozzászólni a témához, kérjük regisztráljon a regisztráció menüben! Az ott bejegyzett felhasználónevével, és jelszavával tud majd itt belépni. A felhasználók e-mail címe nem jelenik meg nyilvánosan.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szerkesztőség nem folytat véleménycserét a hozzászólásokban. Amennyiben kérdésük lenne hozzánk, e-mailben állunk szíves rendelkezésükre. A hozzászólások tartalmáért az Élelmiszerteszt üzemeltetője semminemű felelősséget nem vállal, és fenntartja magának a jogot felhasználók indoklás nélküli kizárására.

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy a hozzászólásokban mellőzzék a trágár szavakat, megőrizve ezzel a téma fontosságát, és komolyságát! Köszönjük szíves megértésüket!

felhasználónév

e-mail cím

Az adatvédelmi nyilatkozat pontjait elfogadom

Kérjük, írja be a biztonsági kódot!

bizkod


Partnereink

Kíváncsi partnereink termékeire? Szeretne többet megtudni róluk? Kattintson a képekre, és látogassa meg weboldalukat!

Eddig 130928 látogatónk volt

Legfrissebb feltöltések...

Hogyan készül a hamis méz ?

Feltöltve: 2019-03-18

Marhahúsaromát fecskendeztek a szűzpecsenyébe, letöltendő börtönt kaptak

Feltöltve: 2019-03-12

Mit jelent a felületkezelt, kezeletlen és bio?

Feltöltve: 2019-03-04

Fémdarabot találtak puffasztott kukorica termékben

Feltöltve: 2019-02-26

Legújabb tesztjeink...

Kifli teszt

Feltöltve: 2019-03-08

Trappista sajt teszt

Feltöltve: 2019-03-01

Kenőmájas teszt

Feltöltve: 2019-02-01

Baromfi párizsi vs. baromfi rúd

Feltöltve: 2015-04-15

Termékbemutatók...

100% libamáj titok, konzervbe zárva...

Feltöltve: 2018-09-14

Békési Moruga - Egy igazán csípős kolbász

Feltöltve: 2018-02-28

Egy igazi magyar finomság: Tepertő

Feltöltve: 2017-11-11

Így vásárolj fűszerpaprikát

Feltöltve: 2017-11-06

© Élelmiszerteszt.hu - Minden jog fenntartva • Készítette: Quasar

a lap tetejére